VT Industrial - шаблон joomla Окна

 

Силни емоции, много напрежение и медали – това ни предложи тазгодишния Ramus Sofia Open  2022 WT - G2, висок ранг, международен турнир, валиден за световната и европейска ранг листа. Над 1500 състезателя взеха участие в състезанието, провело се в периода 04.03- 07.03 в София, България.


rso1България за пореден път изпрати най- добрите си състезатели, които да премерят сили във всички възрастови групи - кадети, юноши и девойки, мъже и жени. Четири състезателя на клуб АХИЛ премериха сили като три от тях бяха селектирани за националния състав:
-    Станислав Митков – кадети
-    Ерика Карабелева – кадети
-    Християн Георгиев – юноши
-    Димитър Влайков – юноши

В първия ден от надпреварата се впуснаха Ерика Карабелева, Християн Георгиев и Димитър Влайков. Въпреки непостоянното и непълноценно трениране, поради скорошна контузия, Ерика преодоля лесно първите две съпернички – Сърбия и Австрия със съответно 26:6 и 17:2 и влезе в медалите. Същевременно Християн излизаше за първата си среща за турнира, която спечели с лекота срещу Израел – 31:4. Въпреки добрата игра Митко от своя страна не успя да прееодолее представителя на Германия и отстъпи от надпреварата. В последствие опитния немец взе и златото в категорията.

rso2

Напредвайки към следващите фази Ерика и Хриси заслужено стигнаха финалите, преминавайки през състезатели на Гърция и Германия. Финалните срещи и на двамата бяха изключително напрегнати. Ерика се изправи срещу Испания. Първият рунд започна трудно за нашето момиче, но тя успя да върне част от инкасираните точки в него и след първата почивка поведе в резултата. До края на срещата испанката увеличи темпото на игра, в търсене на победата, но Ерика успешно се противопостави на набезите й. Така с резултат 17:14 Карабелева грабна златото в категорията. Хриси срещна сериозна съпротива и в двете финални срещи, но успя да надиграе германеца със 17:4 в полуфинала. Във финала публиката наблюдаваше напрегната игра, а темпото се диктуваше от гръцкия състезател. Нашето момче успя да изравни резултата (3:3) в самия край, което вкара срещата в златен рунд, който Християн успя да спечели.

 

rso3След наистина успешния първи ден на турнира, дойде ред и Станислав Митков да вземе участие на 05.03. Слави влезе в битките като фаворит в категорията и с лекота надигра Гърция и Молдова със съответно 15:5 и 11:7. На полуфинал Митков излезна срещу силен гръцки съперник. Въпреки че Станислав беше по- активния, противникът му се защитаваше умело през цялата среща. В последните 10 секунди, Слави проби защитата му със страхотен ритник в главата и спечели с 3:1. Лекарска забрана спря участието на германеца във финала и така националът на България се окичи със златото.

 

Страхотно представяне за всички българи на турнира! АХИЛ поздравява състезателите на клуба и всички представители на България за успехите!

 

Клуб Ахил гледа напред към следващото предизвикателство – международният турнир в Нови Сад, Сърбия!