VT Industrial - шаблон joomla Окна

Две нови купи спечели АХИЛ от силния ежегоден турнир „Купа Херея“, провел се в столицата ни на 18.05 тази година. За пореден път турнирът събра над 500 участника, представители на общо 5 държави.
Нашият клуб бе подготвил един от най- големите си отбори до сега – 25 състезателя, участващи във възрастови групи от деца до юноши. Юношите ни, в лицето на Виктор Александров, Никола Славов и Александър Циков извоюваха два златни медала и един бронзов, което класира клуба ни на третото място в крайното класиране при юношите (клас А) и което ни донесе и едната от двете купи в този ден. Категорията на Виктор беше една от най- оспорваните на турнира. В първата си среща жребият определи той да се изправи срещу добре познат бивш шампион при кадетите, представител на клуб „Сунг- Ри Атлантик“. Вики надигра съперника си и се класира за финал, където го чакаше друг бивш шампион, състезател на клуб „Гладиатор“. Тук Вики демонстрира, на какво е способен и спечели златото. Другото злато при юношите ни отиде в сметката на Александър Циков. Финалната му среща беше повече от напрегната, изпълнена с много обрати и спиращи дъха моменти, но нашият боец поведе убедително към края на мача и спечели с резултат 23:16. Никола от своя страна премина първия кръг на състезанието (8:4) и влезна в медалите, но полуфиналната среща на Ники беше срещу силен национален състезател от клуб „Рамус“, който в последствие стана шампион в категорията.
 hereia2019 1
Най- многобройната възрастова група от отбора на АХИЛ, това определено беше „кадети“. Тринайсетте ни състезателя тук спечелиха 8 медала – 1 в клас Б и 7 в клас А, което ни гарантира и купата за първо място в тази възраст. Преслав Бойчев (клас Б) изигра две срещи и ги спечели убедително. Огнян Начев пък повтори постижението си от преди точно седмица (купа Астерикс 2019). Тук отново изигра три страхотни срещи като след като преодоля първите двама бойци се изправи срещу познатият си съперник, представител на домакините. Оги не успя да се пребори за златото и се окичи със сребърния медал. Любослав Начев, малкият брат на Оги също влезе в медалите, побеждавайки в четвъртфинала. В следващия кръг обаче, Любо отстъпи на Гърция.
 hereia2019 2
При състезателите до 14 годишна възраст нашият клуб определено доминираше в две категории – до 37 кг и до 45 кг. Християн Георгиев, Борислав Циков и Димитър Влайков взеха съответно злато, сребро и бронз при под 37 килограмовите. След като Митко победи в две последователни срещи, същото направи и Християн за да се срещнат полуфинала, където Хриси надделя. От другата страна на схемата всичките си усилия хвърли и Боби, който успешно стигна до финала. Там, в тази приятелска среща между двама доказали се състезатели на АХИЛ,  Хриси победи. В малко по тежката категория момчетата ни Радостин Митков и Богдан Чавдаров показа умения достойни за най- восокото стъпало на стълбичката и заслужено стигнаха до финала. Ради преодоля с точково превъзходство и представителя на Румъния (24:4) и представителя на българския клуб „Кондор 2000“ (24:3). Богдан от своя страна изигра напрегнат полуфинал, който се наложи да приключи по правилото на четвъртия рунд (златна точка). Там Боги беше по- бързият играч и успя да пласира точен удър в главата, което му донесе победата. Малко по- късно Ради и Богдан изиграха ахилския финал в до 45 килограма като победител излезе Радостин Митков (17:5).
При най- малките бойци, а именно възрастова група „деца“, състезателите ни не изневериха на себе си и както сигурно се досещате Станислав Митков и Ерика Карабелева за пореден път се качиха на първото място на стълбичката в категориите си. Александър Петров пък показа добра игра, победи в първата си среща и влезна в медалите. В полуфиналът късметът му изневери и той отстъпи с минимална разлика (12:11), което му донесе бронзовия медал.
hereia2019 3Поредните две купи влезнаха в актива на АХИЛ за 2019 година. Чакат ни още два турнира, подготовката за които тече с пълни сили. Браво и честито на медалистите!