VT Industrial - шаблон joomla Окна

Второто издание на Мултиевропейските игри по таекуондо (олимпийска версия) се проведе в „Асикс Арена“.
В състезанието участват над 2000 състезатели от близо 50 държави. Първенството включва деца, кадети, юноши и девойки, младежи до 21 г., мъже и жени. По време на откриването президентът на Българската федерация и първи вицепрезидент на Европейския таекуондо съюз Слави Бинев благодари за подкрепата, а почетният председател на Европейския таекуондо съюз Парк Су Нам му връчи плакет от името на организацията. По време на церемонията по откриването Парк Су Нам обяви, че Слави Бинев е избран за председател на новоучредената федерация по тоекуондо на държавите от Европейския съюз. На откриването присъстваха още Н.Пр. Джънг Джингю – посланик на Република Корея в България, ректорът на НСА „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев и др. Гост на турнира беше и първият олимпийски шампион в историята на таекуондо- Майкъл Маручос от Гърция.
2mi2019 1

Клуб АХИЛ подготви 8 състезателя за този турнир като в отбора отново попаднаха познатите успешни момчета и момичета – Радостин Митков, Християн Георгиев, Елена Тодинова, Димитър Влайков, Станислав Митков и Ерика Карабелева. Новите попълнения в отбора бяха братята Цикови – Александър и Борислав.    
В първия ден от турнира, в категория деца отборът ни взе максимума, спечелвайки две златни титли – Ерика в категория „до 36 кг“ и Станислав в категория „до 36 кг“.
2mi2019 2

Ерика изигра две срещи като в полуфинала надигра противничка от Хърватия с лекота – резултат 17:6. Финалът в категорията беше напрегнат. Съперник на нашето момиче беше представителка на Турция. Ерика поведе в началните минути на първия рунд, но беше изравнена на няколко пъти. Двубоят продължи точка за точка до средата на втория рунд, където Ерика поведе с убедителна преднина и в последствие спечели финала. Сценарият на срещите на Станислав беше почти същия. Слави отстрани с лекота Италия, след което Гърция. Полуфиналната среща на малкия ни шампион завърши в негова полза с точково превъзходство. Така Митков достигна финала. Там вече го чакаше представител на Русия. Двамата показаха силна и хитра игра, а напрегнатите моменти доведоха до изоставането на Слави в резултата след първия рунд. В решителният рунд обаче Станислав изравни и в последствие в самия край затвърди преднината си, което му донесе и златния медал. Така и двамата състезатели на АХИЛ си спечелиха квоти за директно участие на Европейско първенство за деца.

Вторият ден на Мултиевропейските игри беше отреден за кадетите.
Представителите на АХИЛ (Ради, Хриси, Ели, Митко, Боби) премериха сили в общо 4 различни категории. Митко и Боби не успяха да надделеят над първите си съперници и отпаднаха от надпреварата. Ели и Ради премихана през първите си противници – Ради спечели с лекота (точкова разлика) срещу представител на Гърция, а Ели отстрани унгарска състезателка. В последствие обаче двамата също отпаднаха преди медалите.
2mi2019 3

Християн Георгиев от своя страна, достигна призовите отличия, побеждавайки Русия и Турция в първите два кръга. В малките финали Хриси се изправи срещу още двама руснаци. Четвъртфинала и полуфинала бяха спечелени от Християн Георгиев и така за завършващия двубой в категорията един срещу друг излезнаха, България срещу Русия. Успорваната битка изправи всички на крака. Двамата играеха точка за точка и завършиха редовното време при равен резултат, което определи игра в допълнителния рунд за златна точка. Там Хриси беше по- бързия състезател и заслужено беше обявен за победител. Така от втория ден на игрите АХИЛ грабна още една квота за директно участие на Европейско първенство, но този път при кадетите.
 2mi2019 4

Предпоследния състезателен ден не беше увенчан с успех за АХИЛ. Александър Циков показа добра игра, но беше спрян по пътя към медалите от представител на Холандия.

Ръководството на клуба ни поднася поздравите си на всички участници в турнира. БРАВО!