VT Industrial - шаблон joomla Окна

За първа година град Солун беше домакин на един от най- големите турнири на Стария континент, а именно – „Европейско- клубно първенство“. По традиция състезанието е определено като международен турнир от висок ранг (G1) и е валидно за европейската и световна ранг листа. По регламент медалистите във възрастови групи от „кадети“ до „мъже и жени“ печелят квота за участие в Европейско първенство.
В отбора на АХИЛ за този турнир, мястото си заслужиха общо 6 състезателя:
-    Станислав Митков (деца)
-    Ерика Карабелева (деца)
-    Християн Георгиев (кадети)
-    Димитър Влайков (кадети)
-    Елена Тодинова (кадети)
-    Радостин Митков (кадети)

ekp1В третия ден жребият отреди Станислав да се изправи срещу представител на Русия, а Ерика срещу Гърция. След доста тежка и напрегната среща, Слави не успя да преодолее противника си и отпадна от надпреварата при резултат 10:6. Ерика от своя страна преодоля съперничката си с лекота (19:1) и продължи към финала, където я чакаше сръбкиня. За пореден път нашето момиче показа характер и воля и надви с резултат 19:10. Така Ерика се качи на най- високото стъпало на стълбичката и се окичи със златния медал.

    Четвъртият ден беше отреден за кадетите. Там за откриващата среща на турнира (първа среща) излезе Радостин Митков. Негов съперник беше състезател от Франция. Ради надигра представителя на клуб „Tkd Team ROUBAIX“ и продължи напред, докато на съседното поле Християн Гоергиев излезе в двубой срещу Русия. Тази така драматична среща, пълна с много обрати завърши в наша полза (6:4). Димитър Влайков също премина пред първия кръг на директните елиминации, побеждавайки грък с лекота (12:0). Елена Тодинова не успя да се противопостави на представителката на Гърция и остана извън медалите (26:12).
Момчетата ни продължиха с успехите и в следващия кръг на турнира. Ради победи Гърция в шестнайсетина- финалите, отново убедително с резултат 14:8. Хриси също надви грък с точкова разлика. Митко от своя страна изигра успорван двубой, но не се пречупи и победи с 8:5. Така състезателите на АХИЛ продължиха към осмина-финалите. Там обаче и тримата отстъпиха, въпреки добрата игра, умората си каза думата. Малко късмет не достигна на Ради, който загуби в среща, изиграна с непрекъснати обрати и напрегнати моменти. Хриси и Митко не се предадоха до самия край, но малко не достигна и на двамата.
 
    За пореден път АХИЛ се прибра от висок ранг международен турнир със златен медал в актива си.

Ръководството на клуба поздравява всички участници!