VT Industrial - шаблон joomla Окна

dkh2018 1Международният турнир за всички възрасти „„купа Херея 2018“ се проведе на 1-ви и 2-ри декември в столичната зала „Христо Ботев“.  Тази година отново участваха над 1000 състезатели от 10 държави – България, Гърция, Сърбия, Македония, Израел и други. Надпреварата бе открита от председателя на Българска Федерация по Таекуондо-Слави Бинев. В нея съдийстваха 20 международни рефери от най-висок клас от 10 страни.
В първия ден от надпреварата, сили пребориха кадети, юноши и девойки, а кадетите на АХИЛ триумфираха с купа за трето отборно място. Въпреки скромния състав от общо 5 състезателя в клас А турнира и липсата на Християн Георгиев и Радостин Митков, които по същото време бяха в Испания за да вземат участие в Европейското първенство по таекуодно за кадети, заедно с останалите представители на националния отбор, момчетата от клуба взеха максимума – 5 състезателя, 5 медала (1 златен, 2 сребърни и 2 бронзови). Виктор Александров и Димитър Влайков са бронзовите ни медалисти. Двамата играха много добре, но след две победи Вики отстъпи на съперника си в полуфиналната среща. Митко премина през първия кръг, побеждавайки представител на Македония, но в последствие загуби от добре познат противник, многократен шампион. Двата сребърни медала отидоха при Богдан Чавдаров и Огнян Начев. И двамата изиграха по 3 тежки, напрегнати срещи срещу опитни противници и стигнаха до финалите в категориите си, но там умората си каза думата. Златният ни медалист от първия ден на този турнир се казва Никола Славов.
dkh2018 2Ники успя почти безпроблемно да премине през първите си двама съперници и по- късно излезна за финал. Там срещна сериозна съпротива, но успя да надвие противникът си, представител на Гърция и така стъпи на най- високото стъпало.
Във втория ден показа, на какво са способни децата, мъжете и жените. В клас Б турнира, медалисти са Алекс Герасимов и Ния Русева. Алекс надви първите си трима съперници, един от които представител на гръцката школа. На финала обаче малко не достигна на нашето момче и той загуби, което му отреди второто място. Дебютантката Ния пък записа и първата си победа. Тя победи с 3:1 на полуфинала, но загуби финалната си среща и така се окичи със среброто.
В клас А турнира Александра Георгиева безпроблемно спечели осмина и четвъртфинала си и двата срещу състезатели от Гърция. На полуфинала обаче не успя да преодолее своята сънародничка и се нареди трета в крайното класиране в категория до 36 килограма. Христо Петков е другият ни бронзов медалист при децата. Ицо доказа способностите си след като в срещата за медал отстрани доста по- опитен състезател, многократен международен шампион, представител на клуб „Кондор 2000“. Малко късмет не достигна на Ицо за да спечели и полуфинала. Така той също се нареди на третото място (бронзов медал). Александър Петров и Ерика Карабелева пък повториха успехите си от предишния турнир – „Купа на корейския посланик“ и отново се окичиха със златото като този път Ерика беше дори още по- убедителна. Златното ни момиче спечели и петте си срещи, четири от които бяха прекратени преждевременно поради точково превъзходство. Любослав Начев беше другият златен медалист при децата. Любо показа най- доброто, на което е способен и отстрани и петимата си съперника. Трябва да споменем и зрелището, което направи братът на Радостин Митков, а именно Станислав Митков. Слави изигра общо 5 срещи като всяка една от тях беше прекратена преждевременно поради точково превъзходство. По този начин Слави грабна златния медал и не само него. Малкия Митков беше награден с купа за най- добър състезател при децата.
dkh2018 3В същото време Радостин Митков и Християн Георгиев (състезатели от националния отбор на България за ЕП за кадети в Испания) показаха добра игра, но не успяха да преодолеят съперниците си и отпаднаха от надпреварата.
 
Страхотната игра на състезателите във възрастова група „деца“ донесе купа за клуба ни и след втория ден на турнира. АХИЛ грабна купата за първо отборно място при деца (1-ва и 2-ра група).


Ръководството на клуба ни се гордее с всички малки състезатели… и не толкова малки.
БРАВО, ДЕЦА!