VT Industrial - шаблон joomla Окна

Кактоks2018 1 сигурно се досещате, клубът ни взе участие в ежегодният турнир „Купа София“, който се провежда за вече шести път. Турнирът се организира от клуб „Рамус“, чийто президент е Димитър Михайлов (вицепрезидент на Българска Федерация по Таекуондо), а голямото присъствие на опитни състезатели във всички възрасти определи и високото ниво на турнира. АХИЛ изпрати 20 от най- подготвените си състезатели. За пореден път, малките и големи звезди на клуба ни, показаха на какво са способни и ни зарадваха с общо 15 медала и една купа.
Състезателите ни във възрастова група „Деца – 1“ извоюваха 3 медала – Мартин Евтимов и Антон Киричев стигнаха до финалните срещи в категориите си, но малко не им достигна за победата и така и двамата се качиха на второто място. Александър Петров пък спечели първата си среща, което го прати на полуфинал, но там беше надигран и се нареди на третото място в крайното класиране.
 
Приks2018 2 малко по- големите деца (състезателите във възрастова група „Деца – 2“ все още неопитният Христо Петков игра страхотно и спечели две последователни срещи, което го класира за финал. Там обаче не успя да надделее и грабна среброто. Борислав Циков и Станислав Митков отново бяха нашите избраници за категория до 33 килограма при децата. Слави премина през първия кръг, но в полуфиналната среща беше спрян и взе бронзовия медал. В другия поток Боби достигна финала с лекота, но отстъпи на противника си и остана втори в категорията. При момичетата Ерика Карабелева за пореден път беше безупречна – малката ни шампионка грабна златото и на този турнир, след като успешно премина през всичките си съперници в общо 3 срещи.
 
ks2018 3Разбира се съставът ни при кадети отново беше изграден от познати лица – Християн Георгиев в категория до 33 килограма беше безупречен и в двете си срещи и след победа във финала грабна златото. В същата категория другият наш състезател Димитър Влайков се нареди втори, преодолявайки с лекота първите два кръга, а в последната среща с Хриси двамата изиграха атрактивен АХИЛ-ски финал. Виктор Александров и Радостин Митков бяха преки съперници при по- тежките (до 41 килограма). Двете ни момчета спечелиха първите си две срещи и се изправиха един срещу друг в полуфиналната, в която след много драма и игра в стил „точка за точка“ Ради надделя в последните секунди. Така Вики взе бронзовия медал, а малко по- късно Ради, излизайки за финална среща, се изправи срещу познат съперник, но умората не му позволи да спечели и съответно завърши втори (сребърен медал). Огнян Начев и Никола Славов също взеха участие в турнира и зарадваха всички, взимайки златните медали в категориите си. Оги спечели общо 3 срещи, а работата на Ники беше малко по- лесна. Той трябваше да изиграе една финална среща срещу Гърция. Разбира се и тук Никола постигна убедителна победа. Александър Циков пък от своя страна също извоюва медал, след като успешно стигна до полуфинала, където беше надигран. Сашо завърши турнира трети (бронзов медал). Не на последно място трябва да споменем и Елена Тодинова – единствената ни представителка от женски пол при кадетите на този турнир. Ели също впечатли с хитра игра на високо ниво и спечели златото в категорията, побеждавайки и двете си противнички.

Ако трябва да обобщим представянето на нашите деца, то можем да кажем, че те за пореден път показаха на какво точно са способни. Всички тези медали донесоха и купа за клуб АХИЛ, а именно 1-во място при кадети (клас А).