VT Industrial - шаблон joomla Окна

kt1През изминалия уикенд (29.09.2018) се проведе първото издание на “Turbo Trophy”, в столичната зала „Христо Ботев“. Състезанието бе организирано от клуб Турбо, съвместно с Българска Федерация по Таекуондо и в него взеха участие над 300 състезатели, част от които разбира се децата на АХИЛ.
Денят започна много добре за нашите състезатели във възрастова група деца като Александър Петров(-27кг) взе безпроблемно първата си среща. Отличната му игра го доведе до победа с технически нокаут и във втората му среща, срещу вече познат противник, а на финала се изправи отново срещу позната фигура и доминира в категорията си.
kt2Другият златен медалист във възрастова група деца е Мартин Евтимов(-23кг), който без колебания помете своята конкуренция и грабна златото. Единственото ни момиче за деня Ерика Карабелева(-33кг) не изневери на традицията си да побеждава, и то как, отново победи съперничките си с 20-точкова разлика. Борислав Циков и Ангел Ангелов направиха за пореден път Ахилски полуфинал като преди него Боби победи в предишната си среща с точкова разлика. В полуфиналът победител излезе отново Боби. Станислав Митков(-33кг) направи две поредни категорични победи и те го изпратиха на финал с Боби. Момчетата ни изиграха достойно финала си и от него Слави излезе със сребърно отличие, а Боби със златно.
Състезатели като Антон Киричев(-25кг), Любослав Начев(-30кг) и Радослав Славов(-36кг клас Б), не успяха да се окичат с по-високо постижение от бронза.
Във възрастова група кадети клубът ни също имаше много успехи. Един от най-неочакваните медали поради тежката конкуренция бе този на Богдан Чавдаров(-41кг). В първата си среща, губейки първия рунд с 10 точки Богдан се мобилизира, обърна резултата и отиде на полуфинал със състезател на клуб Гладиатор. Срещата бе изключително напрегната и пълна с обрати, но накрая Богдан излезе победител. Междувременно в същата категория Радостин Митков изигра великолепно първата си среща с познат противник, който го е побеждавал в предишен турнир, този път обаче Ради го победи и продължи напред, където Виктор Александров бе на изчакване. Момчетата отново направиха Ахилски полуфинал и в последните секунди Вики победи в успорваната срещата. На финал в тази категория излезнаха един срещу друг Вики и Богдан, където Богдан се окичи със златото.

kt3От своя страна Александър Циков(-45кг) грабна чакания от много време златен медал, като победи две срещи, изиграни тактически отлично, а съотборникът му в горна категория Огнян Начев направи две победи с хитрата си игра и стигна до финал с състезател на клуб Херея, който също е многократен медалист от силни международни турнири. До последно срещата вървеше при равен резултат, липса на късмет в последните секунди лиши Оги от златото. За сметка на това обаче, Никола Славов изигра 2 срещи, в които той излезе непобеден и стана шампион в категория -57кг. За жалост Димитър Влайков не успя да победи в полуфиналната си среща, в която водеше резултата до последно. Липса на късмет и самоувереност го лишиха от това да се качи на по-високо стъпало на почетната стълба.


kt4Завоюваните отличия на състезателите от клуб АХИЛ, както и добрата подготовка, проведена със закупената електронно- сензорна DaeDo система са осъществени в рамките на проект „Млади приятели на олимпийското таекуондо“ по програма за развитие на детско- юношеския спорт към Столична община.
Всички тези отлични резултати донесоха на клуб Ахил три отборни купи, както следва:
3.място деца клас Б
3.място деца клас А
1.място кадети клас А