VT Industrial - шаблон joomla Окна

herea

Първите Мулти Европейски Игри са вече в историята и нещо повече, те са в историята на българското олимпийско таекуондо. За първа година град Пловдив беше домакин на таекуондо форум с такъв размер и ранг. Състезанието събра над 1000 участника и над 10 държави, които противопоставиха силите си в общо 3 възрастови групи и 3 формата на турнира.
Медалите от този турнир бяха от изключителна важност, поради регламента на самото състезание, а именно – класиране в топ 4 на съответната категория във възрастова група кадети, осигурява участие в предстоящото европейско първенство за кадети, което ще се проведе в края на тази година. Взимайки това в предвид, АХИЛ избра 7 от най- подготвените си състезатели:
    • Калоян Делков – кадети 53 кг
    • Християн Георгиев – кадети 33 кг
    • Радостин Митков – кадети 37 кг
    • Елена Тодинова – кадети 37 кг
    • Виктор Александров – кадети 37 кг
    • Александър Циков – кадети 45 кг
    • Ая Ал Масри – девойки до 21 годишна възраст
Първият ден от надпреварата започна с кадетите. На ринга излезе Хриси, които трябваше да се изправи срещу добре познат съперник, представител на Албания, който вече беше побеждавал нашия ахилец. Хриси обаче показа смела и умна игра и надви противника, прекратявайки срещата в средата на третия рунд, по правилото за точково превъзходство. Следващата среща обаче, нашият състезател се изправи срещу представител на Турция. Срещата беше напрегната и оспорвана до самия края, където при равен резултат 7:7, след края на редовното време, Християн беше наказан с една наказателна точка и така загуби с минималното 8:7. След него излезнаха представителите ни в горната категория – Ради и Вики. Виктор изигра две много оспорвани срещи (срещу Украйна и Русия), в които надделя по точки и така се класира за полуфинала. Там го чакаше другото българско попълнение от клуб Рамус. Този двубой на Вики не беше по- малко напрегнат. След множество обрати, двамата българи показаха завидни умения, но силите на нашето момче не достигнаха и той загуби с резултат 27:25. Радостин Митков от своя страна отстрани испански състезател и продължи напред към осминафинала, където трябваше да се изправи срещу представител на съседката ни Сърбия. Ради премина през сърбина с резултат 15:10 и така стигна до четвъртфинала, където трябваше да премери сили с добре познатият си дългогодишен съперник от клуб Таекуондо- Фитнес – Георги Тасков. Нямаше как тази среща да премине спокойно разбира се. Двамата търсеха победата с всички сили. Срещата се водеше точка за точка без ясен победител до самия края, но в последния рунд Ради надделя и отстрани Георги при резултат 32:26. След трите спечелени срещи, умората не позволи на нашия състезател да надиграе поредния си съперник и загуби с 11:9. По- този начин Радостин Митков грабна бронза в категорията и се класира за предстоящото Европейско първенство, което ще се проведе в края на 2018 година.

pmei2

Александър Циков беше на крачка от спечелването на срещата си, но загуби с 12:10. Ая Ал Масри и Калоян Делков също загубиха първите си срещи. Елена Тодинова от своя страна се противопостави лесно на първата си съперничка (Сърбия), но в последствие загуби от Русия.

pmei3

Клуб АХИЛ се прибра в столицата, успявайки да класира участник на Европейския форум. Ръководството на клуба поздравява всички състезатели.