VT Industrial - шаблон joomla Окна

hereaКакто можете да се досетите, нямаше как АХИЛ да пропусне тазгодишната „Купа Херея“. Силният международен турнир се провежда вече за четвърти път и разбира се отново предостави безброй силни усещания на любителите на олимпийското таекуондо.
    В отбор на клуба ни, за това състезание попаднаха 20 състезателя на възраст от 7 до 16 години. 16 от тях се окичиха с медалите – общо 6 състезателя в клас Б и 10 състезателя в клас А.
    Най- големите ни представители – Лука Банков и Теодор Сербезов грабнаха съответно бронза и златото при юношите (клас Б). След драматични срещи Лука отпадна с минимална разлика в полуфинала, а Теодор победи също с минимална разлика във финалната среща.

При по- малките в този клас Калоян Димитров не успя да пребори противника си и отпадна преди финала, което му донесе бронза. Във възрастова група „деца“ Станислав Георгиев и Алекс Герасимов също се качиха на третото място на стълбичката. Алекс преодоля първият си съперник, представител на Гърция, но по- късно не успя да надделее над свой сънародник. По- същия начин бронза при по- малките взе и Антон Киричев. Златните медали в клас Б отидоха при Христо Петков и Симона Гоцева. Христо безпроблемно премина през тримата си противници, а Симона се справи безупречно на финала.
    В надпреварата в А клас турнира, както винаги се включиха Калоян Делков (кадети), Ерика Карабелева и Станислав Митков. Калоян беше повече от убедителен и след три спечелени срещи, в които победи двама представителя на Гърция и представител на Македония се окичи със златото. В категорията на Ерика, а именно до 33 килограма този път дебютира още една наша състезателка Александра Георгиева. Александра доказа уменията си в Б турнира и заслужено си извоюва мястото в А клас отбора. Разбира се Алекс оправда очакванията на всички ни и преодоля първата си съперничка, представител на Гърция и се класира за финал. Малко по- рано Ерика също
herea1
спечели полуфинала си, отново срещу Гърция и така с тази категория финалът беше ахилски – Ерика срещу Александра. Тук опитът си каза думата и след оспорван двубой Ерика спечели. Така на стълбичката  се качиха Ерина – 1во място и Александра – 2ро място.  Слави от своя страна достигна финала в категорията си, след като победи в първите две срещи, но в последната среща умората си каза думата и Слави не може да надделее. По този начин Слави взе среброто.  Друг наш състезател – Александър Петров премина първия кръг, но беше спрян по пътя към финала и се класира на трето място (бронзов медал).
Останалите ни представители при кадетите – Богдан Чавдаров и Никола Славов също намериха местата си сред победителите. Богдан победи в първата среща, но след това (на полуфинал) се изправи срещу фаворита в категорията и беше отстранен, класирайки се на трето място. Никола също се класира трети.

Клубът ни отново се завърши успешно. Браво на всички представители на АХИЛ в този ден.