VT Industrial - шаблон joomla Окна

През този месец (Март 2018) София беше домакин на едно от най-големите състезания по таекуондо в Европа. Турнирът “Sofia Open”, който се провежда вече 5 години, миналата година получи престижната категория G1,а тази година събра световния елит в този боен спорт на 3-4 март в столичната зала “Асикс Арена“.
Турнирите от категория G1 са сред най-авторитетните спортни изяви по таекуондо, имат най-висок ранг и носят точки за класиране на състезателите в световната и Олимпийската ранглисти. По тази причина, те са и най-посещавани от таекуондистите от всички континенти и категории. Броят на регистрираните е над 1 100 състезатели, като миналата година бройката надхвърли 1 300 участници от около 40 държави.
В „Sofia Open G1 2018“  взеха участие олимпийският шампион от Рио 2016 – йорданецът Ахмад Абугауш, сребърният медалист от Рио – Лутало Мухамад (Великобритания), световната и европейска шампионка и трета от олимпиадата в Рио – Бианка Уалкден (Великобритания), както и известни участници от Австралия, Аржентина и САЩ. От българска страна участие в турнира взеха най-добрите български таекуондисти - световният шампион при кадетите Александър Джорджев и европейският шампион при кадетите Даниел Ладжев, както и други.
АХИЛ избра част от най- добрите си състезатели (общо 9 на брой) в две възрастови групи – деца и кадети. Бойците ни извоюваха общо 5 медала:
1.    Радостин Митков – бронз
2.    Виктор Александров – бронз
3.    Станислав Митков – злато
4.    Ерика Карабелева – злато
5.    Борислав Циков – бронз

sofiaopen1
При най- леките кадети (категория – 33 килограма) представителите ни Хриси и Вики започнаха убедително, побеждавайки в първите си две срещи състезатели от Гърция. Двамата достигнаха четвъртфиналите, където Хриси се изправи срещу Албания, а Вики отново срещу Гърция. В напрегната, равностойна среща на Хриси, ключова роля изиграха няколко грешни съдийски решения, които обърнаха резултата в полза на албанския състезател и така Хриси отпадна от надпреварата. Вики от своя страна победи поредния представител на Гърция и се класира за полуфинала, където обаче отстъпи на Великобритания в допълнителния рунд. По- късно великобританеца стана шампион в категорията.
 sofiaopen2
Радостин Митков премери сили в горната категория ( до 37 кг), където успешно премина първо през състезател от националния отбор на Сърбия (13:6), а след това и през кадет от Гърция. В полуфиналната си среща силите на Ради не достигнаха и той загуби, което го прати на третото място на почетната стълбичка. Останалите ни участници при кадетите – Калоян и Александър спечелиха първите си срещи, но по- късно отпаднаха преди медалите.
Ерика, Борислав и Станислав донесоха останалите медали за АХИЛ, но при децата. Ерика и Станислав отново доказа, че предишните им неколкократни шампионски титли не са случайност и отново отстраниха всичките си противници (Слави – 34:15,11:7 и 6:15 и Ерика – 27:10, 15:22). Борислав Циков се класира трети, като победи в първите си два срещи противниците си от Гърция, но малко не му достигна на полуфинала (отново срещу Гърция).
sofiaopen3
Усилията на състезателите на АХИЛ донесоха и купата за второ отборно място при децата. Браво, АХИЛЦИ! Не спирайте да се борите по пътя към върха!
sofiaopen4
 Повече информация и статистика за турнира, можете да намерите тук:
https://tpss.eu/Resultdetail.asp?ID=1197