VT Industrial - шаблон joomla Окна

nishЗа 5-та поредна година таекуодно клуб Рамус, в лицето на Димитър Михайлов (президент на ТК РАМУС) организира истински спортен  спектакъл в изцяло обновената зала – „Асикс Арена“. Съботния ден (21.10.2017) събра над 600 състезателя съпроводени от родители, треньори и любители на българското и международно таекуондо.  Турнирът обедини 7 държави и общо 57 отбора, сред които Гърция, Италия и Испания.
В състава на клуба ни бяха включени общо 22 момчета и момичета, както доказали се състезатели, така и новоизбрани такива. АХИЛ за пореден път се представи на ниво, приключвайки турнира с общо 13 медала.
Бронзов медалист при най- малките в клас А турнира стана Любослав Начев. В по- горните категории при децата (отново клас А) сценарият от последните няколко турнира се повтори, както за Станислав Митков, така и за Ерика Карабелева. Двамата бяха повече от категорични по пътя си към поредното злато. Слави победи в четвъртфинала с резултат 22:2, по- късно в драматична среща успя да надделее на представител на Италия с 25:16. Финалът нашето момче приключи бързо, с убедителната разлика от 20 точки (29:9). Ерика от своя страна за пореден път доказа уменията си като победи представителя на Гърция с 24:14 – пореден златен медал и за нея. При най- леките деца трябва да отбележим и заслуженото първо място (златен медал) на най- малкия ни дебютант, а именно Мартин Евтимов. Въпреки страха от първото състезание, той даде всичко от себе си и победи и в трите си срещи, което го постави на най- високото стапало в категория до 21 кг. Друг наш малък шампион от турнира е Антон Киричев, който също преодоля и трите си съперника, извоювайки златото.  Личен рекорд в успехите си постигна и Теодор Янев. Тео изигра три тежки срещи (две, от които завършили в златния рунд), но въпреки всичко надви противниците си и се окичи с първия си златем медал в тази категория. Последният ни състезател при децата, а именно Марио Василев също не подведе близки и приятели и за пореден път стана първи в категорията си.
 5ti2
Отборът ни при кадетите също постигна високи резултати. Тук бронзови медалисти са Никола Славов и Калоян Делков. Ники успя да победи двамата си съперници от Гърция и България, но малко не му достигна за победа в полуфинала и загуби с 9:11. Калоян от своя страна безапелационно надви представителя на Гърция, но по- късно загуби от познатия съперник, европейски шампион в категорията. Друг наш състезател стигнал до медалите във възрастова група кадети е Александър Циков. Въпреки нарушеното му здравословно състояние последните дни преди турнира и на самия турнир, Сашо победи в първата, както и във втората си среща, което го прати на финал. Там силите и късмета му не достигнаха и така той получи среброто при до 41 килограмовите.
В първата категория при кадети, а именно до 33 кг отборън ни бе представен от добре познатите Християн Георгиев и Виктор Александров. Двамата достигнаха финала в категорията като преди това се срещнаха с познати противници, представители на Сунг- Ри Атлантик, Гладиатор и Августа. Нашите момчета победиха, само за да се изправят един срещу друг в битка за златото за пореден

път. Атрактивна и напрегната игра – така можем да опишем техния финал, в който с резултат 9:7 надделя Вики.
Единствената ни състезателка при девойките – Ая Ал Масри също взе максимума от турнира като прекрати полуфиналната си среща с 20 точки точкова разлика, а след това с лекота спечели и финала, което я окичи със златото.

Отново страхотно представяне за клуба ни. АХИЛЦИ, не спирайте усилената подготовка, чакат ни още много турнири до края на 2017 година!