VT Industrial - шаблон joomla Окна

nishВ първия почивен ден от изминалата седмица (20.05.2017) клубът ни гостува на провелият се за втора поредна година турнир – „Купа Астерикс“. Състезанието в сръбския град Ниш беше изпълнено с ожесточени и напрегнати битки, а представителите на АХИЛ спретнаха истинско шоу, постигайки 10 медала в общо 2 възрастови групи.
В клас „Б“ при най- малките се отличи Ангел Ангелов. След успорван полуфинален двубой, завършил 8:7, Ангел достигна финала, където победи с лекота при резултат 16:6. Теодор Янев и Марио Василев бяха другите ни двама състезателя в този клас. Двамата стъпиха на третите места на стълбичката на медалистите в категориите си. Четвъртфиналът на Теди не беше никак лесен. В редовното време срещата завърши при резултат 15:15, а в допълнителния рунд за златна точка бързината на нашето момче си каза думата и така той се класира за полуфинала. Там опитът на гръцкия противник спря Теди по пътя към финала.
В клас „А“ отборът ни бе представен от 11 състезателя като при децата Любослав Начен и Ники Славков се окичиха със съответно бронза и среброто в категориите си. Тежка четвъртфинална среща изигра Ники срещу представител на домакините. Двубоят беше равностоен до самия край, когато в последната секунда Ники поведе с резултат 14:13. Така Ники стигна и до финала, където обаче умората си каза думата и Ники не успя да надделее над сръбския състезател. Златния медал в категория -31 кг отиде при малкият ни боец Станислав Митков. Слави отстрани двамата си съперника, представители на домакините с лекота (полуфинал – 29:6 и финал- 40:8) и по този начин достигна и третото си последователно първо място.
При кадетите ни в клас „А“ Калоян Делков демонстрира страхотна игра, побеждавайки и в трите си срещи, което разбира се му донесе златния медал в категорията. Калоян се изправи срещу двама сръбски съперника, които отстрани съответно с 14:11 и 8:0, а на финала се изправи срещу Македония. Тук Калоян беше спокоен и уверен и донесе златото на България и Ахил с резултат 12:3.
nish1Отново в категория -33 кг при кадетите Ахилското присъствие беше пълно. Радостин Митков успешно премина през първия си съперник, представител на Сърбия с резултат 19:3. Във втората си среща Ради се изправи срещу познат български състезател. Без проблеми Ради надви и тук (8:3). На полуфинал нашето момче излезна срещу силен, непознат съперник от Сърбия. Силите на Ради не достигнаха и така той се окичи с бронзовия медал. В другия поток Виктор Александров надделя, без да среща затруднения, над общо трима сърби. Финалната среща Вики се изправи срещу по- опитен сръбски противник. Ахилеца не успя да навакса преднината на сърбина и загуби, което му донесе и сребърния медал.
За втора поредна година отборът ни се прибира от „Купа Астерикс“ с купа – този път за ТРЕТО ОТБОРНО МЯСТО ПРИ КАДЕТИ. Браво на всички участници и успех в следващите турнири, до края на сезона.