VT Industrial - шаблон joomla Окна

szСилни емоции, ожесточени битки и множество медали – на това се насладиха състезатели, родители и всички приятели на таекуондо олимпийска версия, станали част от второто издание на международния турнир „Августа Опън“. Състезанието се проведе в зала „Иван Вазов“, а в него взеха участие над 350 състезателя от общо 3 държави.

Клубът ни беше представен от 22 състезателя, 12 от които достигнаха до призовите отличия. Момчетата ни, мерещи сили в „Б“ турнира се представиха на ниво като тук безпорно се отличи Марио Василев, който след като отказа противника си на полуфинала, без никакви проблеми детронира съперника си във финалната среща с резултат 22:3, което му донесе и златото в категорията. Останалите ни участници в „Б“ турнир надпреварата дадоха всичко от себе си, но бяха спрени по пътя към финалите и завоюваха  бронзовите отличия.
Състезателите ни в „А“ турнирът от друга страна, показаха страхотните си възможности и се окичиха с общо 8 медала. След доста успорвани срещи, притежатели на бронзови медали станаха: Калоян Делков, Любослав Начев и Елена Тодинова. Калоян успешно премина през първия кръг на състезанието, но по- опитен противник, представител на Гърция спря Калоян в полуфиналната среща.
Ерика Карабелева и Борислав Циков се окичиха със среброто. Една точка раздели Ерика от златото във финалната среща. Боби от своя страна преодоля с лекота трима съперника, но умората си каза своята дума и след напрегнат финален двубой Боби се прибра вкъщи със сребърен медал. Тук, при децата трябва да споменем и един безупречен боец, а именно Станислав Митков, който без никакви затруднения победи и двамата си съперници като на финала достигна до прекратяване на срещата още след първия рунд, побеждавайки с 23:2. Така Слави стана притежател на първия си златен медал в тази категория.
sz1

Състезанието за клуб АХИЛ имаше повече от успешен завършек, след като при кадети в категория -33 кг до финал достигнаха двама от тримата състезатели на клуба ни. Старите съперници Християн Георгиев и Виктор Александров спечелиха двубойте си в елиминационния кръг и малките финали за да достигнат до финала, където да премерят сили за златото. В този Ахилски финал, изпълнен с напрежение победил с минимална разлика (5:4) излезе Християн. Така клубът ни завоюва златото и среброто, в една от най- масовите категории при катедите. В същата категория взе участие и Радостин Митков (бронзов медалист от международния турнир „София Опън 2017“), който преодоля първия си съперник с резултат 10:2, но малко не му достигна за да премине и през четвърт финала, където загуби с резултат 20:18.

Медалите от турнира в Стара Загора показват, че АХИЛ е готов за нови успехи и през 2017 година. Нека поздравим нашите бойци за несломимия дух и високите постижения. Чакат ни още много медали, купи и страхотни емоции и през новия състезателен сезон. УСПЕХ, АХИЛ!