VT Industrial - шаблон joomla Окна

ks2016 1

За трета поредна година международният турнир „Купа София“, организиран от таекуондо клуб Рамус и Българска федерация по Таекуондо изправи една срещу друга над 10 страни и над 1 000 състезателя. Състезанието се проведе в столичната зала „Универсиада“ в дните 26 и 27 март (събота и неделя), a клубът ни взе участие в надпреварата с общо 22 състезателя във всички възрастови групи.
В първия ден Ахил бе представен от 10 участника в две възрастови групи (кадети и юноши и девойки) като  голяма част от състезателите ни направиха дебют при кадетите, но за съжаление не успяха да преудолеят първите си съперници и отпаднаха от битката за медалите. Ая Ал Масри, Лия Василева и Алекс Гъралийски се отличиха със страхотна игра, която ги изпрати и до финалните срещи в категориите им, където двете ни момичета извоюваха най- високите отличия. За съжаление умората попречи на Алекс да победи и той завърши със сребърния медал. Девойките ни в лицето на Ая Ал Масри и Лия Василева съответно в категории -52 кг. и -63 кг за пореден път бяха безупречни . В първата си среща Ая победи македонка с 8:3, във втората-гъркиня с 9:0, след това отново гъркиня с 2:1, а на финала буквално премаза съперничката си от Молдова със 17:0. Лия Василева от своя страна също не остана длъжна на опонентката си от България и въпреки че игра само 1 среща (финал) надделя с 21:0. По този начин, клубът ни завоюва купа за 1-во отборно място във възрастова група юноши и девойки.
През втория ден в надпреварата се впуснаха децата, мъжете и жените. Стефан Иванов, Мартин Лазаров, Радостин Митков и Елена Тодинова показаха добра игра, но загубиха в първите си срещи. Ерика Карабелева направи дебют в спаринга при деца клас Б и спечели сребърен медал. Елица Капитанова и Виктория Апостолова очаквано спечелиха златни медали в категориите си при деца клас Б.
Малко не достигна на Огнян Начев да влезе в медалите след 2 последователни победи и липса на концентрация в срещата на 1/4 финал. За сметка на това, по-малкият му брат Любослав Начев надделя над конкурентите си в -25 килограмовите деца и спечели златото. Ники Славков показа израстване и напредък в играта си и заслужено спечели в първия мач, но за съжаление на 1/2 финала загуби със златна точка при резултат 20:20 в редовното време и се задоволи с бронзов медал. За пореден път уникалната си форма и развитие показа вице-европейския шампион при децата Християн Георгиев. Той не остави никакви шансове на опонентите си в категорията и извоюва 5 безапелационни победи! Християн показа, че е безпорен шампион не само в категория -27 кг, но и при по- тежките (-30 кг)!
 Даниел Тошев спретна истински спектакъл с невероятното си представяне при мъжете  при мъжете. В първата си среща Даниел се изправи срещу бърз и силен съперник от самата родина на таекуондо - Южна Корея. Нашият състезател показа изключителна игра и въпреки резултатът от 5:5 в редовното време, в допълнителния рунд за златна точка показа страхотна концентрация самоконтрол и излезе победител с техническо превъзходство. Още по-интересна и вълнуваща, не само за Даниел и неговият треньор, но и за цялата публика в залата, бе полуфиналната среща противопоставила го с опитен гръцки състезател. Залата буквално се тресеше от виковете и скандиранията на публиката, подкрепяща двамата състезатели. Успорваната динамична среща породи множество искри между отборите, но благодарение на видео риплей и високото ниво на съдийство всичко беше справедливо отсъдено. Крайният резултат заслужено беше в полза на нашето момче – 4:2.
Финалният опонент на Дани беше представител на  Финландия. Въпреки умората и напрегнатите отминали срещи, Тошев показа високата си спортна подготовка и след като губеше в резултата след първия рунд, изигра оставащите два много добре тактически и обърна срещата в своя полза -18:12, което му донесе и златото в категорията. Дани вдигна българския трибагреник на най- високото място на стълбичката!

Ръководството на клуба поздравява всички участници! Неуморната работа и желанието за победа на състезателите ни за пореден път ни поставя сред първите в класиранията!
БРАВО!