VT Industrial - шаблон joomla Окна

cup

На 14 ноември в столичната зала „Фестивална" се проведе ІІ-ият турнир по олимпийско таекуондо за Купата на корейския посланик. Таекуондо турнирът се организира от Българската Федерация по олимпийско таекуондо – WTF под патронажа на Корейското посолство.

Над 400 състезатели от 22 таекуондо клуба се включиха в престижния турнир и показаха истински боен дух в препълнената зала Фестивална.

Атрактивните боеве и усилията, които положиха състезателите ни бяха възнаградени с купата за второ отборно място (клас А) и купата за трето отборно място (клас Б). При деца клас А фаворити в в категориите си останаха двама от най- добрите ни състезатели – Християн Георгиев (до 27 кг) и Виктор Александров (до 30 кг). Пореден златен медал извоюва и Калоян Делков, който във финалната среща отново победи добре познат опитен съперник.  Любoслав Начев и Никола Славов са другите двама наши състезатели, окичи ли се със златни медали при децата (клас А).

С бронзови медали в този клас се отличиха Станислав Митков, Александър Ѝорданов и Ники Славков.

При деца (клас Б) клуба ни извоюва общо четири медала – три златни и един сребърен. В лицето на медалистите тук се нареждат Огнян Начев (златен медал), Горян Лазаров (златен медал), Елена Тодинова (златен медал) и Елица Капитанова (сребърен медал).

Състезанието бе много успорвано и за по- големите. Представителите ни при кадетите, а именно Станислав Пелтеков, Самуил Делков и Алекс Гарълийски се окичиха с отличия съответно златен, сребърен и бронзов медал.

Съставът ни включваше и състезатели при мъжете и девойките. Лия Василева (девойки) се справи и с двете си опонентки и отново се качи на първото място на почеетната стълбичка. Малко не достигна на Мартин Иванов (мъже) и Даниел Тошев (мъже). Двамата бяха спряни по пътя си към златото и се нареди на вторите места в категориите си.

Браво на всички състезатели. Състезанията за 2015 година все още не са приключили, така че усилените тренировки продължават !